Se alla

Julin Dombrowe (L): Nya CSK är en investering för Värmlands framtid!

Torsdag 17 september 2020

Igår på regionfullmäktige fattades ett historiskt och viktigt beslut. Ett beslut om att investera 7 miljarder kronor i en nybyggnation av Centralsjukhuset i Karlstad.

Det finns idag ett stort behov av nya lokaler och vi ser att byggnationen kommer ge förutsättningar för att kunna bedriva en ännu bättre, patientsäker och resurseffektiv vård i Värmland. Stora delar av Centralsjukhus i Karlstad har sett sina bästa dagar och det är därför helt rätt i tiden att göra denna satsning.

Det är fantastiskt men ansvarsbetungande att få vara med och besluta om denna historiska satsning. För oss i Liberalerna är detta en satsning för Värmlands framtid. Vi behöver en väl utvecklat och specialiserat sjukhus för att bedriva den bästa vården, för både patient och anhöriga, säger Eva Julin Dombrowe, regionråd med ansvar för slutenvården.

För oss i Liberalerna och Värmlandssamverkan har det varit viktigt att Region Värmland i och med denna stora investering tar sitt ansvar och genomföra projektet utifrån ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv. Detta både ifråga om miljömässig hållbarhet, utveckling, innovation och de anställdas arbetsmiljö. Därför tycker vi att det är glädjande att anställda både i planeringsfasen och nu i projektet fått vara delaktiga. Vi anser att det gör bygget av nya Centralsjukhuset ännu bättre!