Se alla

Värmlandssamverkan reagerar kraftigt mot dörrvärdsilskan!

Torsdag 17 september 2020

Värmlandssamverkan besökte Centralsjukhuset i Karlstads dörrvärdar.

I lördagens NWT kunde vi läsa att dörrvärdarna på Centralsjukhuset ofta får utstå både utskällningar och skällsord av arga patienter och anhöriga. Detta är något vi i Värmlandssamverkan (M, C, SiV, KD, L och MP) i hälso- och sjukvårdsnämnden reagerar kraftigt mot och uppmanar istället medborgarna till förståelse.

För att visa att vi i Värmlandssamverkans hälso- och sjukvårdsnämnd står upp för regionens många dörrvärdar, valde vi därför att besöka dem idag. Deras arbete är viktigt för att förhindra smitta och för att förklara för både patienter och anhöriga att i denna pandemi så råder det extra säkerhetsåtgärder.

Personer som besöker något av regionens tre sjukhus måste förstå, att där inne vårdas ofta svårt sjuka individer. Skulle vi få en smittspridning på våra sjukhus, så skulle det kunna leda till förödande konsekvenser. Att vara vaksam och följa reglerna gäller för regionens alla vårdenheter. Detta för att skydda varandra från smitt och vår värdefulla vårdpersonal.

 

Jag blir bedrövad när hör berättelser hur både patienter och anhöriga behandlar regionens dörrvärdar. Det är inte rättvist att de få utstå en sådan frustration, när deras arbete går ut på att skydda oss alla. Jag blir imponerad av det fantastiska arbete de gör på alla våra enheter i Värmland. Hur de samverkan med avdelningar och mottagningar för att göra allas besök trygga.

Vi alla medborgare måste komma ihåg att hålla i och hålla ut och förstå att det än råder försiktighetsåtgärder. Regionen gör detta för att skydda oss, så säger Eva Julin Dombrowe (L), regionråd med ansvar för slutenvården och 2:e vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Eva Julin Dombrowe (L), Jennie Petri, enhetschef vid serviceenheten norra Centralsjukhuset i Karlstad, Karolina Skoglund, driftschef samordning, lokalvård, och VSN, Jens Östergren (C) och Robert Halvarsson (MP). 

Vi träffade utanför CSK Karolina Skoglund, driftschef samordning, lokalvård och VSN (vårdnäraservice) och Jennie Petri, enhetschef, Serviceenheten norra Centralsjukhuset Karlstad