Se alla

Eva Julin Dombrowe föreslagen till ledamot i Liberalernas partistyrelse!!

Torsdag 24 oktober 2019

Liberalerna ska på sitt Landsmöte i mitten av november välja en ny partistyrelse. Vid en presskonferens idag har Liberalernas valberedning presenterat sitt förslag till ny partistyrelse.

– Vi Liberaler i Värmland är mycket positiva till det förslag valberedningen presenterat. Till vår stora glädje
föreslås Eva Julin Dombrowe från Kristinehamn bli ny ledamot i partistyrelsen. Det är första gången på årtionden som en Värmlänning i så fall väljs in i Liberalernas högsta verkställande organ. Det är mycket positivt för vårt län. – Kjell Åke Holdar Förbundsordförande

– Jag känner mig oerhört hedrad över att bli nominerad till partistyrelsen. Om förslaget går igenom hoppas jag att jag med min erfarenhet både från industrin, näringslivet och nu som regionråd i Värmland kan stödja partiet att växa och förstå både de möjligheter och utmaningar vi står inför, säger Eva Julin Dombrowe

– Jag är stolt att kunna presentera vårt förslag till ny partistyrelse för Liberalerna från en enig valberedning. Förslaget innebär en stor förnyelse av partistyrelsen, där 14 av 25 ledamöter som vi föreslår är nya. Vårt förslag speglar både förnyelse och erfarenhet, och formar en partistyrelse som med kraft och engagemang utvecklar vårt partis politik, strategi och organisation, säger Lars Persson Skandevall, valberedningens ordförande.

Läs valberedningens förslag här

FAKTA

Eva Julin Dombrowe är idag Regionråd för Liberalerna i Region Värmland. Hon har i många år haft tunga politiska uppdrag i Kristinehamns kommun och i länet. Vi som känner henne vet att partistyrelsen, om hon väljs enligt förslag, tillförs en mycket kompetent och aktiv medarbetare. Eva har under många år verkat som ledare och konsult i Värmländsk företagsverksamhet. Vi Liberaler i Värmland är därför övertygade om att Eva kommer att tillföra Liberalernas partistyrelse stor kunskap i de frågor som rör både samhällets utveckling, utbildning, näringsliv och kanske särskilt de förutsättningar som gäller för utvecklingen i ett glesbygdslän.

Eva Julin Dombrowe (L)