Se alla

Teimouris medlemsförslag i Nordiska Rådet fick bifall: ”Nordiskt samarbete mot hedersvåld!”

Torsdag 31 oktober 2019

Idag klubbade Nordiska rådet igenom det medlemsförslag som Arman Teimouri, med stark support av kollegan Juno Blom, har lagt genom Mittengruppen i Nordiska rådet.

Det innebär att de nordiska regeringarna nu bland annat ska fördjupa det nordiska samarbetet inom forskningen, rättsväsendet och myndigheter som arbetar med hederspreventivt arbete. De ska också identifiera hur de nordiska länderna arbetar generellt, men även specifikt, när det gäller barnäktenskap och könsstympning samt dra lärdomar mellan de nordiska länderna kopplat till rättsväsendets arbete.

Det som är frihet, är ofrihet för många. Det handlar om flickor och pojkar, kvinnor och män som lever här i våra nordiska länder. Nu ska vi ta ett helhetsgrepp i hela Norden!

– Det är en stor framgång för alla som arbetat mot hedersrelaterat våld och förtryck. Nu tvingar vi de nordiska regeringarna att tillsammans, med all kraft, samarbeta för att lära sig av varandra och skapa lösningar på en av vår tids största frihetsfrågor, säger Arman Teimouri.

Klicka här för att läsa artikeln i sin helhet!