Se alla
Eva Julin Dombrowe

Eva Julin Dombrowe

Vice ordförande tillika regionråd

Jag är en glad, lugn och trygg person som tror på de liberala värderingarna och vill verka för allas frihet att själv styra över sitt liv.
Uppväxt i Töcksfors med rötterna kvar,10 år i Karlstad och bosatt i Kristinehamn.
Jag gillar utmaningar och att lära nytt. Att få vara en del i uppbyggnaden av vår nya region ser jag som oerhört intressant

 

Varför är jag liberal?

Värmland och Karlstad behöver växa för att vi ska klara vår framtid!
En region där både individer och företag vill verka och bo och där god sjukvård i livets alla skeden är en självklarhet.
Idag är jag aktiv i kommunpolitiken men har en lång erfarenhet från näringslivet varav 30 år i ledande positioner. Som styrelseledamot i bla Handelskammaren i Värmland, Inova, Nyföretagarcentrum, Länsförsäkringar och andra intresseorganisationer har vikten av hållbar utveckling och tillväxt blivit så tydlig och självklar för mig även om det är en svår uppgift.
Jag vill verka för en välmående region med fokus på gott samarbete med samtliga kommuner för att få ett enat och starkt Värmland.
Jag vill påverka och skapa goda förutsättningar för en bra vård med hög kvalité på våra sjukhus och vårdcentraler, ett landsting där personalen trivs ,för utbildningar som behövs för vår framtid, för god infrastruktur både med väg, järnväg, flyg och båt, för en bra kollektivtrafik som gör det möjligt att pendla och för ett rikt kulturutbud oavsett var man finns i regionen.
Skola, god sjukvård och integration är viktiga frågor för mig som liberal.
Jag vill verka för alla i Värmland, de som byggt upp, de som tar vid och de som står utanför idag!

 

Eva Julin Dombrowe är idag förutom Regionråd också ledamot i bland annat Regionstyrelsen, 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Eva är sen landsmötet 2019 ledamot i Liberalernas partistyrelse!

Kontaktuppgifter

070-590 44 21 ...