Se alla

Verksamhetsbesök i Karlstad: Löfbergs, Tingsrätten och träff med Johan Sterte (KAU)

Tisdag 18 februari 2020

Det är viktigt för oss i Liberalerna Värmland att lära känna vårt län och då alla unika delar i det. Idag genomförde vi därför ett verksamhetsbesöks-maraton där vi besökte tre unika delar för Värmland. Med på besöket var Arman Teimouri, riksdagsledamot för Liberalerna Värmland, Eva Julin Dombrowe, regionråd, Maria Nilsson, riksdagsledamot ifrån Göteborg (uppvuxen i Kristinehamn), Niklas Wikström, kommunalråd i Karlstad och Sara Gunnarsson, förbundssekreterare Liberalerna Värmland.

Det första verksamhetsbesöket hade fokus på näringslivet och hållbarheten i Värmland. Vi träffade därför Löfbergs och där vi under ledning av Anders Thorén fick lära oss allt om företagets historia och deras arbete för hållbarhet både här hemma, men även ute i världen. Löfbergs är ett häftigt familjeföretag som tar ansvar inte bara för ett nog företagarklimat och utan också för de tre hållbarhetsaspekterna och sin närmiljö. 

Det andra verksamhetsbesöket skedde på Värmlands Tingsrätt där vi bland annat träffade lagmanen Lars Holmgård för att diskutera förändringar och utvecklingen inom det svenska rättsväsendet. 

Dagen avslutades på Karlstads universitet där rektor Johan Sterte och universitetsdirektör Anne-Christine Larsson Ljung tog emot oss för diskussioner om forskning och givetvis Karlstads universitets roll i framtiden. Karlstads universitet är viktigt för att sätta Värmland och Karlstad på kartan och men tanke på hur antagningsstatistiken ser ut, så gör de ett mycket bra arbete!

Från vänster: Anders Thorén, kommunikationschef Löfbergs, Maria Nilsson, Sara Gunnarsson, Eva Julin Dombrowe och Arman Teimouri
Från vänster: Arman Teimouri, Niklas Wikströn, Eva Julin Dombrowe, Sara Gunnarsson och Maria Nilsson
Från vänster: Niklas Wikström, Johan Sterte, Maria Nilsson, Arman Teimorui Anne-Christine Larsson Ljung och Sara Gunnarsson