Se alla

Liberalerna Värmland står upp för Ukraina!

Måndag 7 mars 2022

Idag samlades Måndagsrörelsen – Karlstad för Ukraina! 🇺🇦
Under manifestationen talade bland annat Arman Teimouri, riksdagsledamot för Liberalerna Värmland. Deltog gjorde även förbundsordförande Niklas Wikström och regionrådskandidat Sara Gunnarsson.
Armans tal i sin helhet:
Ungefär lika långt som fågelvägen är mellan Malmö och Luleå är fågelvägen från frihetens Sverige och Karlstad till krigets och ofrihetens Ukraina.
Putins invasion är inget annat än barbari och hans invasion av Ukraina, ett fredligt och demokratiskt land, är inget annat än ett krig mot det fria samhället vi lever i.
Oskyldiga kvinnor, barn och män mördas under deras flykt från stridsvagnar, bomber och ständig beskjutning av ryska soldater. I samma sekund som Putin invaderade Ukraina krossades drömmar och familjer. Och tyvärr, de som drabbas värst är alltid barnen. Inget barn ska utsättas för rädsla, oro och ångest med men för resten av livet.
Jag vet själv hur det är att leva i ett land under krig. Jag minns inte mycket men de fragment som etsat sig fast på näthinnan kommer jag leva med resten av mitt liv. Det är många i Sverige som har egna minnen av krig och ett liv som flyktingar.
Min mamma fick kalla kårar när hon hörde flyglarmen ljuda i nyhetsrapporteringen från Ukraina. Jag är tacksam för ett liv i frihet, skydd och demokrati. Jag är tacksam till Sverige.
Världen och vårt närområde är idag en långt mer osäkrare plats än för drygt en vecka sedan. Sverige måste här och nu stärka vårt försvar och påbörja processen med att gå med i Nato. Den som är ensam är inte stark, bara ensam och allianslös.
Karlstadbor och värmlänningar! Vi står här idag med ett enkelt budskap:
Ryssland måste ut ur Ukraina! Putin och Ryssland har inget i Ukraina att göra. Till dess kommer vi göra allt i vår makt för att stödja det ukrainska folket. Vi kommer göra allt för att ekonomiska resurser och militära medel når fram.
Vi ska demonstrera och visa vår solidaritet med det ukrainska folket. Vi kommer göra allt för att visa Putin: Anfaller man en demokrati så har man anfallit alla demokratier.
Karlstadbor och värmlänningar! Låt våra applåder eka hela vägen till Putins ensamma korridor. Vi ska tillsammans försvara Ukrainas frihet. Och friheten måste försvaras överallt!
Slava Ukraini!