Se alla

Fredrik Malm: ”Skyltarna visar Sverigedemokraternas rätta jag”

Fredag 31 januari 2020

”I fjol föddes en pojke på parkeringsplatsen utanför Centralsjukhuset i Karlstad. Det var natt, dörren var låst och det blev kommunikationsmissar mellan familjen och personalen. Region Värmland utredde händelsen och kom fram till att skyltningen utanför entrén var otydlig.

Detta har man nu åtgärdat genom att göra skyltningen om hur porttelefonen fungerar tydligare, och informationen finns också på några fler språk än svenska, däribland arabiska, somaliska och persiska.

Som ett brev på posten kommer nu en sverigedemokratisk lokalpolitiker och protesterar. Hon tycks inte vara bekymrad över att en pojke föds på en parkeringsplats. Nej, hon protesterar mot att informationen vid entrén finns på andra språk än svenska.

Denna bottenlösa brist på empati och denna ständiga jakt på detaljer att rasa över för att endast piska upp mer destruktiva stämningar övergår mitt förstånd. SD må vilja stänga dörren till Sverige, men de kan i alla fall vilja underlätta för människor att i paniken över en stundande förlossning kunna ta sig in genom entrén till en säker och trygg förlossning.”

För oss Liberaler kommer alltid vikten av patientsäkerhet och trygghet, gå före en diskussion om skyltar med olika språk på. Det är en löjligt diskussion som säger med om dem själva än oss alla andra.

Läs Sverigedemokraternas invändningar mot skyltarna här